GRUPO

YLLERA

Vínům Yllera se dostává pravidelného uznání na světových soutěžích, u renomovaných kritiků vína, ale především doma ve Španělsku i u španělské královské rodiny. Soulad mezi moderní technologií a prověřenou tradicí vyjadřuje více než 150 medailových ocenění. Grupo Yllera právem náleží k nejznámějším španělským rodinným vinařstvímYllera je specifická především zaměřením na kvalitu svých vín, která se vyrábí ve starém světě z velmi pěkných a silných odrůd hroznů Tempranillo, Verdejo, Sauvignon Blanc, Moscatel, Viura, Chardonnay a

Syrah. Kvalita produkce společnosti GRUPO YLLERA, je dána kombinací tradičního způsobu pěstování hroznů s

využitím nejmodernějších zařízení, laboratoří a technologií na výrobu vína. V nerezových tancích s automatickou regulací teploty. V klimatizovaných halách, mají k dispozici nové francouzské a americké dubové sudy, ve kterých víno zraje. Yllera si je vědoma – ač to může znít jako klišé – že víno nevzniká pouze ve vinném sklípku, ale prvotně na vinici. Vinaři v této společnosti ví, že i když mají nejlepší vybavení, nejlepší sudy a nejslavnější enology, musí udělat dobrý výběr z hroznů, mít velmi pečlivou sklizeň a hrozny také velmi pečlivě zpracovat už během výroby, jinak nikdy nevyrobí skutečně velké víno. Sklizeň hroznů se provádí ručně, výběr z hroznů probíhá už v terénu, sběr hroznů probíhá na vrcholu zralosti.  Minimální stáří vinné révy se u bílých hroznů pohybuje kolem deseti let (průměrně 30 let), u červených potom kolem patnácti let (průměrně 40 let). Všechna výborná vína vznikají ve společnosti Yllera s ohledem na životní prostředí. A na tom si firma zakládá. Řídí se motem

„Kvalitní víno nemůže vznikat bez ohledů na přírodu“.

© 2021 by Wine Man s.r.o.