41384919_328664731029121_635007388974946

víno

Hrozny pro moje víno pochází ze dvou vinic Na Výsluní v Hustopečích z velkopavlovické oblasti. Jedna má stáří přes 45 let a na druhé jsou vysazené klony, které používají vinaři ve Wachau. Na vinicích se nepoužívají žádné herbicidy a pesticidy a vinice jsou také připraveny na BIO certifikaci. Respekt k přírodě je jednou z mých hlavních priorit a chci přírodě vracet to, co si beru. Proto také z každého prodaného vína putuje 10 korun nadaci na pomoc přírodě, aby jsem zpětně podpořil naší přírodu za její dary. Víno samotné vzniká ve vinařství mého kamaráda Romana Fabiga. Používá se moderní technologie, kdy víno kvasí za nízkých teplot, aby si zachovalo všechny aromatické látky. Poté leží delší dobu na kalech pro získání elegance a charakteru. Následuje filtrace pomocí cross flow, což je nejšetrnější filtrace na světě. Know how, které jsem pochytil na cestách po vinařstvích v celém světě.

matouš

Začalo to snem brigádníka ve skladu s vínem a dnes se ten sen splnil 200 bednami vína. Léta jsem pracoval jako sommelier v předních pražských restauracích a bistrech, cestoval po vinicích, festivalech a veletrzích. Díky tomu jsem ochutnal spousty výborných jídel a na několik tisícovek vín.

Poznal jsem na této cestě nespočet skvělých lidí a v mnoha zemích jsem měl možnost nahlédnout pod pokličku geniálním vinařům a dozvědět se tak jejich tajemství a postupy při výrobě jejich vín. Velmi mi učarovala preciznost rakouských vinařů. Dokážou totiž z odrůdy, která má u nás poškozené jméno levným vínem, vytvořit naprosto fantastická a dle mého názoru ta nejlepší vína do naší středoevropské gastronomie. V Rakousku jsem se také nejvíce ohledně vína naučil od mistrů této odrůdy jako jsou Alwin Jurtschitsch z legendárního Weingut Jurtschitsch nebo Hans Czerny z aktuálně velmi populárního vinařství Wimmer Czerny.

© 2021 by Wine Man s.r.o.